Jonas Berg

Knapp plats på den vida webben

Starten

Ett av startskotten till mycket av mitt intresse var när min farbror gav mig en så kallad demo-disk. Tänk dig den där skivan som kom med PC För Alla förr i tiden fast denna skivan jag fick hade många fler spel på sig.

Jag satt hemma hos min far, mitt ute i skogen, och varvade Age of Empires II, Red Alert och lite Quake. Många år efter allt demo-spelande fastnade man i Counter-Strike 1.6 träsket, därefter varvades det mellan FPS och MOBA främst när Heroes of Newerth kom ut.

Tack vare min plast-fars intresse för datorer så fick jag tidigt tillgång till min egna maskin och när jag väl börjat tjäna mina egna pengar så började jag bygga lite själv, inga storslagna byggen men det är oerhört intressant att få pussla ihop sin egna burk tycker jag. Något jag kan sakna ibland nu när tiden prioriteras till annat.

Så till starten av hemsidan som nu stått stilla i några år sedan jag anlände till Åre. Jag minns att jag började med att göra en hemsida till min skolklass när vi gick i 5:an eller 6:an för att kunna lägga in viktiga datum och även informera om saker. Därefter gick det vidare och jag skapade hemsidor till “klaner” på CS i utbyte för antingen Banner-länkning eller “idlare” i min IRC-kanal, det var väl tur att man inte tog betalt i pengar då allt var en höftning och ofta hostat via gratishosts med subdomäner. Fick googla mig till namnet WebSPELL. Det var härliga tider det!

Jag ska nog allt hitta några gamla dumpar på det jag gjort i mina tidiga dagar.

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Jonas Berg

Tema av Anders Norén