Jonas Berg

Knapp plats på den vida webben

Recension: Jag kan ha fel

En bok som fick en att fundera, skratta och även gråta. Boken innehåller många fina berättelser, tragiska händelser och starka minnen från Björns liv. Att gå från civilekonom till budistmunk. Vikten av att inte hålla för hårt i något och att vara prestigelös, “this too shall pass”.

Boken bör inte stressad igenom, läs och hinn reflektera.

Handling

I denna självbiografi skriver Björn tillsammans med hans nära vänner och kollegor Navid Modiri och Caroline Bankler om hur han gick från att vara ung karriärs inriktad civilekonom till att bli budistmunk för att tillslut åka hem och få den obotliga diagnosen ALS. Boken skildrar alla människor, lärdomar och anekdoter som han upplevde, främst under sina år som budistmunk.

Han ställer frågor till sig själv som får en att fundera. Hur gör vi för att livet ska kännas mer som en öppen hand, ön en knuten näve. Hur blir vi mer prestigelösa. Hur blir vi friare.

Boken kantras av glädjande historier, tragiska berättelser men framförallt många kloka ord och funderingar.

Min rekommendation

Denna bok är mycket värd att läsa. Alla har inte chans att bli budistmunk och uppleva samma saker som Björn, men alla har chans att läsa om hans historier och hur de påverkat hans liv och tankesätt. Det finns mycket att ta med sig från boken.

Fakta

Författare:
Sidor:
Genre:
Köp den nu:


Jag fortsätter skriva för att just utveckla mitt skrivande. Jag vill även försöka vara lite mer kritisk i mitt tänkande när jag utvärderar böcker eller andra saker inför recensioner.

5

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Jonas Berg

Tema av Anders Norén