Jonas Berg

Knapp plats på den vida webben

Recension: Nord

Boken Nord släpptes i mitten på Juni 2022 och den utspelar sig i trakterna kring Åre där jag bor. Detta fick mig att vilja läsa boken. Jag tycker boken är okej, det känns som den fokuserar väldigt mycket på intimitet i första delarna och sedan byts det ut mot mer intriger och spänning.

Jag tycker att den blev mer spännande ju närmare slutet man kom, vilket är bra. Inledningen var som tidigare nämnt lite väl fokuserad på intimiteter och man trodde allt var bra, men det visade sig hända saker.

Handling

Efter en hemsk olycka i Alex tonår står han nu helt ensam i Köpenhamn, utan pengar och ingen vidare kontakt med familj eller vänner. Han gick ut gymnasiet som bäst i klassen men har inte lyckats hitta någon bra restaurang att utvecklas på som kock. En bekant hör av sig om ett jobberbjudande som visar sig vara mycket mer än han tror. Han måste tacka ja, för en sån chans får man bara en gång.

Väl på plats inser han att han verkligen måste slita för att passa in och klara arbetsuppgifterna, då träffar han Alice, ägarfrun till restaurangen han arbetar på och de slår gnistor direkt. Efter några veckor inser han att allt inte står rätt till när Alice blir mer och mer närgången och kontrollerande.

Han slits mellan att få bra vitsord från sin chef, att slingra sig ur sin relation med Alice och att inte sätta sin lillasyster i fara.

Min rekommendation

Kanske inte den bästa thrillern jag läst men den var lätt att ta sig igenom och ändå spännande. Så jag rekommenderar boken.

Fakta

Författare: Katarina Ekstedt & Anna Winberg Sääf
Sidor: 267
Genre: Skönlitteratur / Thrilles
Köp den nu: https://www.adlibris.com/se/bok/nord-9789189393196


Jag försöker skriva recensionerna tätt inpå att jag läst då jag lätt glömmer handling och vad jag tänkte om boken. Jag försöker även vara mer kritisk mina analyser av text och sammanhang. Fortsatt kul att läsa och skriva i alla fall.

3

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Jonas Berg

Tema av Anders Norén