Bee-Design.se

Personligt på nätet

Recension: Åremorden: Offermakaren

Berättelsen utspelar sig i Åre vilket alltid är spännande för mig att läsa. Boken tycker jag är lättläst och korta kapitel gör det lätt att vända blad och hänga med. Hoppas på att det kommer fler i böcker i serien, i dagsläget finns det bara två, Offermakaren och Dalskuggan.

Handling

En kropp hittas stelfrusen i en av liftarna i Åres skidsystem, kroppen är enbart iförd underkläder och mycket pekar på mord. Hanna Ahlander får låna sin systers hus i Sadeln i Åre, efter en diskussion med sin chef på Citypolien var hon tvungen att lämna och blev ofrivilligt tjänstledig. Samtidigt blir hon dumpad av sin kille. Daniel Lindskog är en av de få poliserna som utgår från Åre och som nybliven pappa dras han mellan familjen och plikten till jobbet.

Kring offret finns det många frågetecken som behöver rätas ut och Hanna får till sist ansluta sig till utredningen. Det är mitt i vintern, kylan och snöovädret gör det inte lättare när de behöver leta efter spår och bevis.

Min rekommendation

Boken fångade mig ganska direkt men blev lite avvaktande i mitten för att sedan stiga i spänning mot slutet igen. Så verkligen en bok jag rekommenderar varmt.

Det är alltid lite speciellt att läsa om något som utspelar sig i kring där man lever, vilket ökade intresset för mig lite mer än vanligt.

Fakta

Författare: Viveca Sten
Sidor: 476
Genre: Skönlitteratur / Deckare & kriminalromaner
Serie: Åremorden, del ett Offermakaren
Köp den nu: https://www.adlibris.com/se/bok/offermakaren-9789137502526


Efter att i alla år tyckt att “läsa böcker är svårt”, så bestämde jag mig för att testa en deckare med koppling till där jag bor. Detta gjorde det roligare att läsa samt att jag verkligen fick upp ögonen för läsning och inte enbart såg det som en pina.
Efter att jag läst denna bok så har jag läst fler böcker senaste månaderna än de senaste åren.

4

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Bee-Design.se

Tema av Anders Norén