Jonas Berg

Knapp plats på den vida webben

Recension: Sapiens

Boken i sig tycker jag är spännande, den går in lite djupare på vart människan(enligt dagens kunskap) kommer ifrån, hur vi har utvecklats fram till den Homo Sapiens vi är idag. Hur mycket av utvecklingen som skett senaste århundraden jämfört med innan. Hur vi alla är tror på samhällets uppbyggnad och allas tro på det gör att det fortsätter fungera.

Med det sagt så tyckte jag att den var på tok för långdragen. Mycket kändes som det upprepades eller drogs lite för långt när man redan hade förstått poängen eller innebörden. I mitt tycke hade boken kunnat vara runt hälften eller i alla fall en tredjedel kortare.

Men samtidigt har han fått med otroligt mycket i boken vilket också är fascinerande.

Handling

Sapiens är en bok som tar dig igenom mänsklighetens ursprung, nutid och framtid. Från våra första steg på planeten till singulariteten. Alla typer av revolutioner under tidens resa.

För 70 000 år sedan fanns det ca sex olika mänskliga arter men idag finns bara en kvar, Sapiens. Hur kommer det sig? Det tar Yuval Noah Harari oss igenom, kapitel för kapitel, revolution för revolution, händelse för händelse.

Min rekommendation

Är du intresserad av vart vi kommer ifrån eller generellt kring historia och utveckling så rekommenderar jag den starkt! Är du däremot lättuttråkad eller tappar fokuset så kanske du behöver hitta någon lättare och mer spännande bok kring historia.

Jag tycker ändå att jag lärt mig massor, den tog dock väldigt långt tid att ta sig igenom för mig. Jag läste säkert två böcker under tiden jag tog mig igenom denna.

Fakta

Författare: Yuval Noah Harari
Sidor: 431
Genre: Historia / Utvecklingslära
Köp den nu: https://www.adlibris.com/se/bok/sapiens-en-kort-historik-over-manskligheten-9789127161450


Min utveckling

3

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Jonas Berg

Tema av Anders Norén