Bee-Design.se

Personligt på nätet

Recension: Rich Dad Poor Dad

“Rich Dad Poor Dad” är en självhjälpsbok av Robert Kiyosaki som utforskar skillnaderna i ekonomiskt tänkande mellan hans två fiktiva fäder: hans biologiska far (Poor Dad) och hans vän Mike’s far (Rich Dad). Boken betonar vikten av att förstå och använda pengar som ett verktyg för att skapa passiv inkomst och ekonomisk frihet, samt att investera i sig själv och i tillgångar snarare än att fokusera på att spara och jobba för lön.

Rich Dad Poor Dad framhäver även vikten av att utbilda sig om ekonomi och investeringar, samt att ta ansvar för sin egen ekonomiska utbildning för att uppnå ekonomisk framgång och oberoende.

Mina tankar

Detta är en bok jag rekommenderar att läsa. Den är skriven som en historia och inte bara som självhjälp, vilket jag kanske tycke var lite upprepande ibland. Sakerna som Robert Kiyosaki trycker på att man ska lära sig är “financial literacy” vilket alltså är finansiell kunskap. Att få pengar att skapa mer pengar, spara mindre och investera mer. Lära sig skillnaden på tillgångar och skulder. Jag har bättre förståelse efter men det fanns mer att önska, i alla fall från min sida.

Som sagt, jag rekommenderar verkligen boken och jag lärde mig saker.

Om boken

Författare: Robert T Kiyosaki
Språk: Engelska
Utgiven: 2000
Sidor: 200
Genre: Självhjälp / Ekonomi
Köp den nu: https://www.adlibris.com/se/bok/rich-dad-poor-dad-9781612681139


Min utveckling

Detta år, 2023, har jag inte lyckats prioritera läsningen alls lika mycket, inte ens på min semester läste jag någon bok… Så min utveckling har gått lite tillbaka efter föregående rekordår. Men jag försöker ta mig an några böcker samtidigt och har mer daglig läsning inplanerad i min vardag.

3

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Bee-Design.se

Tema av Anders Norén