Jonas Berg

Knapp plats på den vida webben

Recension: 1984

George Orwells ‘1984’ är en dystopisk berättelse om ett totalitärt samhälle där övervakning och kontroll är normen. Vi följer Winston Smith, en man som vågar ifrågasätta systemet. Boken utforskar förlusten av frihet och integritet samt kritiserar maktmissbruk. Trots utmanande språk och vissa förutsägbara teman, är den en viktig och tankeväckande klassiker.

Mina tankar

Jag tyckte att boken var svårläst, mycket på grund av att jag sällan läser engelska böcker men också att den är skriven på sättet den är skriven, första utgåvan 1949. Det var synd att den var svårläst för mig för jag gillade annars konceptet och historian. Den var lite trög första delen men när Winston träffade Julia så började det hända lite mer och sen blir roligare att hänga med i.

Om boken

Språk: Engelska
Utgiven: 2008 först utgiven 1949
Sidor: 336
Genre: Klassisk / Science Fiction
Köp den nu: https://www.bokus.com/bok/9780141036144/1984/

2

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Jonas Berg

Tema av Anders Norén